21 Ekim 2018 Pazar

Kuşaklı Kiraz Kuşu

Özellikleri:

Bu kuş Bataklık Kiraz Kuşu'na çok benzer ama, kuşaklı kiraz kuşunun gagası daha uzundur. Dişinin , fazlaca çizgili gri kahverengi bir arkası ve daha az şiddetli sarı alt parçaları vardır. Üreme döneminde erkeğin ise parlak sarı alt parçalarla , siyah böğür çizgileri , kahverengi üst paçaları, siyah yüz ve boğaz çizgisi ve pembe bir alt çenesi vardır. Göz ve yanak çizgileri, koyu bir taç ile beyazımsı yüzü vardır. Yavru benzeridir , alt parçalar ve yüzün zemin rengi kahverengimsi sarıdır.



18 Eylül 2018 Salı

Tarla kiraz kuşu

Özellikleri :

Tarla kiraz kuşu , 16-19 cm uzunluğunda , dişi ve erkekleri benzer renktedir. Bu kuş türünün alt tarafı beyaz ve üst tarafı gri-kahve çizgilidir. Bu türün erkek kuşları dişi kuşlardan % 20 civardı daha büyüktür bu sayede de hangi kuşun erkek olduğunu renginden anlamasanız da boyutundan rahatça anlayabilirsiniz. Tarla kiraz kuşunun diğer adları ekin yelvesi ve tarla çintesi olarak da bilinir.



11 Eylül 2018 Salı

Ev kiraz kuşu

Özellikleri :
Ev kiraz kuşu , gri başlı kiraz kuşuyla aynı büyüklükte ve kaya kiraz kuşundan daha küçüktür ve boyu 14 cm uzunluğundadır. Dişinin açık kahverengi ve açık gri bir başı vardır, daha çok çizgiler hakimdir. Erkeği ise kahverengi-kumlu turuncu bir vücuda ve belirsiz koyu çizgili bir başı vardır.

Eskiden Emberiza striolata sahari olarak alt tür düzeyinde kabul edilen bu kuş yakın zamanda Ev kiraz kuşu olarak adlandırılmıştır.



Sayfalar arasında geçiş yapmak için klavyeden yön tuşlarını (⇦ ⇨) kullanabilirsiniz.